Nálunk mindenki gyöztes!
 
   
Bemutatkozás


A Dinamik (Fantázia) – gyermek aerobik program, 1994–ben jött létre. Elméleti szerzője Müller Mary, gyakorlati megvalósítója Dallos Anna volt. 2000-től, Illyés Anna az elméleti és gyakorlati vezetője a programnak. 2002-től egy teljesen új szabálykönyvvel és egy új sportegyesület megalakításával létrejött a Dinamik Aerobic Sportegyesület. A program elsösorban az Óvodásokat célozza meg, a mesekoreográfiákkal szinesített gyermek aerobik alaplépések elsajátításával. Az új program sikerét jól mutatja, hogy az évek folyamán ki kellett egészíteni a Dinamik Gyermek Aerobik programot a következő kategoriákkal az iskolások részére, hogy a gyermekek még több mozgásformát megismerjenek. Kategoriák:Step, Egyéni, Duó, Trió, Csapat, Dance Show, Kombi Show, Free, Prémium és Senior.
 
A gyermekek élettani, anatómiai fejlettségét figyelembe véve készült a program 3 - 18 éves gyerekek részére.
Alapja a safe aerobic, azaz maximálisan óvja az ízületeket, izmokat és ezzel kiküszöböli, kizárja a sérülés lehetőségét. A gyermek nem kis "felnött" máshogy funkcionál a teste és lelke egyaránt. A Dinamik (Fantázia) gyermek aerobic program e szellemben született meg.

A 3-6 éves korosztály játékos koreográfiák segítségével észrevétlenül sajátítja el az alaplépéseket.
A több mint 100 mese és alapkoreográfia az állatok mozgását imitálják, és minden lépéshez mondóka is tartozik.
Sokrétű fejlesztést szolgál / kondicionális, koordinációs képesség, térérzékelés, ritmusérzék, koncentrációs kép. stb. /

Az első években több száz pedagógus végezte el a képzést, s a híre egyre csak terjedt. 3 évvel ezelőtt a  Nemzeti alaptantervbe is bekerült a program. Az óvodapedagógusok, tanítók, testnevelő tanárok mellett egyre több edző, aerobic oktató is részt vesz a képzésen. Jelenleg megközelítőleg 300 végzett oktatónk van, akik aktívan vagy passzívan dolgoznak ezzel a mozgásprogrammal.
Egy oktató kb. 10-100 gyermekkel foglalkozik. Tehát több ezer gyermek sorsa van a kezünkben!

A célunk, hogy a kisgyermekekben az egészséges életmód szellemét, életvitelét, illetve a mozgás megszerettetését az életformájukká alakítsák, és a tehetséges gyermekeknek egy nagyon jó alapot adjunk a további fejlődésükhöz és jövőjük megalapozásához.

Hagyomány, hogy évente egyszer egy országos fesztiválunk van, ahol minden csapat megmutathatja, mit tud. Itt mindenki győztes szokott lenni. A csapatok bronz, ezüst és arany minősítést / oklevelet / kapnak, ill. korcsoportonként van egy fesztivál kupás csapat is. / korcsoportok: Óvis, 1-2. osztály, 3-4. osztály, 5-6. osztály, 7-8 osztály és a középiskolások és a Seniorok /.
A támogatóink segítségével minden kisgyermek apró ajándékot szokott kapni / édesség, ital, színes ceruza, újságok, ajándéktárgyak, sport felszerelés, játékok, elektromos műszaki berendezések, utalványok stb. /.
Mindenki nagyon szokta várni ezt a fergeteges "bulit".

Fesztivál helyszínek:
I. Fantázia Aerobic fesztivál: Bp. Közösségi ház 20 csapat, 200 érdeklődő
II. Fantázia Aerobic fesztivál: Bp. Közösségi ház 30 csapat, 300 érdeklődő
III. Fantázia Aerobic fesztivál: Bp. Közösségi ház 45 csapat, 500 érdeklődő
IV. Fantázia Aerobic fesztivál: Bp. Almássy Tér 50 csapat, 800 érdeklődő
V. Fantázia Aerobic fesztivál: Bp. Petőfi csarnok 65 csapat, 900 érdeklődő
VI. Fantázia Aerobic fesztivál: Bp. Petőfi csarnok 70 csapat, 1000 érdeklődő
A 2001. évi, VI. Országos Fesztiválon már annyi résztvevő és érdeklődő volt, hogy a Petőfi Csarnok is kicsinek bizonyult. Ebben az évben rendezték utoljára Müller Mary-ék a fesztivált, Dallos Annával közösen.

Az Aerobic szövetség a "szárnyai alá vett" minket, de anyagi problémák miatt nem tudják finanszírozni a fesztiválokat és az oktatási programokat sem, így önnállóan probáltuk fenttartani a programot.
A gyermekek borzasztóan elkeseredtek a hír hallatára. Mi oktatók tudjuk, hogy milyen fontos ez a program és nem szeretnénk, ha eltűnne a "süllyesztőben" ezért a szülőkkel kézen fogva úgy döntöttünk, hogy összefogunk, mert a gyerekek már hónapok óta csak a fesztiválra készülnek, erről álmodoznak!

Így megalakítottunk egy sportklubot az oktatók részvételével és egy teljesen nonprofit versenyt rendeztünk meg, hogy fent maradjon ez az igen szépen fejlődő sportág. A teljes szervezést és munkát, Illyés Anna vezetésével az oktatók végezték el, és így kerülhetett sor a következő Fantázia Aerobic Fesztre.
A Hungaroring Rt. jóvoltából Mogyoródon rendezhettük meg a VII. Országos Fantázia Gyerek Aerobic Fesztivált, ahol 75 csapat nevezett és több mint 1000 érdeklődő volt kíváncsi a gyermekek versenyére és bemutatóira.

2002-ben megalakítottuk a Dinamik Aerobic Sportegyesületet.
A Dinamik SE működését tekintve egy sport szakosztály, melynek fő tevékenysége a Dinamik Gyermek Aerobic program fenntartása és irányítása, de ezen kívül még aktívan részt kíván venni a tömegsportokban, az egyéni sportokban és minden olyan oktatási programban, ami a gyerekek fejlődését és egészséges életmódját segíti elő.

2003-ban már az egyesület keretein belül rendeztük meg a soron következő VIII. Országos Fantázia Gyerek Aerobic Fesztivált, ahol rekord számú nevezés érkezett, több mint 80 csapat és bemutató és közel 1000 érdeklődő volt kíváncsi a fesztiválra.
A versenyt a Budapesti Testnevelési Főiskolán rendeztük meg, és a rendezvény egész nap non-stop folyt. A gyerekek rengeteg ajándékkal, éremmel és kupával tértek haza az ország összes megyéjébe. A fesztivál annyira sikeres volt, hogy az egyesület 2004-ben szeretne még több versenyt, fesztivált és programot szervezni a szponzorok segítségével.
A IX. Országos Dinamik Gyerek Aerobic Fesztivált Budapest Omszk Sportcsarnok
A X. Országos Dinamik  Gyermek Aerobic Fesztivál: Budapest Omszk Sportcsarnok
A XI. Országos Dinamik Gyermek Aerobic Fesztivál: Budapest Omszk Sportcsarnok
XII.- XX.-Fesztiválok  között folyamatosan egyre több érdeklődő és fellépő volt rendezvényeiken!
A jövőben Országos Dinamik Gyermek Aerobic Fesztiválokat is szeretnénk továbbra is megrendezni!
Szervezése egész évben folyamatosan történik, hogy mindig egy magasabb színvonalú rendezvénnyel lepjük meg a sportolóinkat és a rendezvényeinkre kilátogatóinkat! Ha kedvet kaptál, jelentkezz TE is, vagy látogass ki rendezvényünkre!
A Dinamik Aerobic programhoz keressük azokat a szponzorokat és befektetőket, akik ebben a szegmensben képzelik el az országos megjelenésüket és bemutatkozásukat. Ebben a programban több megjelenési és bemutatkozási lehetőségre is helyet tudunk biztosítani az együttműködésünk során.

Bemutatkozás és ismertség növelése érdekében a Dinamik S.E. több lehetőséget is tud biztosítani partnerei részére.
1. A Dinamik SE honlapján (www.dinamik.hu), reklámbennerek és termékismertetők, bemutatkozási lehetőségek a világhálón.
2. Az Országos Fesztiválokon, hirdetések, kóstolók, bemutatók, reklámok, termékismertetők, árusítással egybekötött marketingfogások alkalmazása.
3. Az országosan felépített hálózatában való ismertség reklámozása különböző bemutatókon és versenyeken.
4. A közeli tervekben szereplő nemzetközi ismertség elterjesztése és a Dinamik fesztiválok kiterjesztése az Európai uniós szegmensek felé.
5. Oktatási anyagok terjesztése, bemutatása és szoros együttműködés különböző cégekkel, intézményekkel és vállalatokkal.
6. Különböző oktatási segédanyagok és termékek megismertetése és széles körben való elterjesztése az országos rendszerünkben.
Már az előnevezés során több tucat csapat jelezte indulását a versenyeinken, és ahogy ez lenni szokott a kísérők és nézők száma az idén is több ezer lesz ebben az évben.

Több téren is folynak tárgyalások a támogatókkal és a szponzorokkal. Kiemelten fontosnak tartjuk a média és a sajtó figyelmét, hogy megismertessük ezt a sportágat a tehetséges és az aerobicot még nem ismerő gyermekek között.

Várjuk azon támogatók és szponzorok jelentkezését is, akik anyagi, tárgyi vagy technikai ill. bármilyen termékekkel tudnak segíteni. Természetesen minden jellegű támogatást szívesen veszünk és felhasználunk a gyermekek körében, legyen ez tárgyi vagy anyagi juttatás.

Kérésünk, ha bármilyen formában támogatni tudja a rendezvényeinket, ill. a gyerekeket, kérjük, jelezze szándékát, és mi felkeressük! Bemutató anyagot kérésükre eljuttatjuk Önökhöz!

Segítségüket előre is köszönjük a gyermekek nevében is!
Tisztelettel:                                                 
Illyés  Anna
Dinamik Gyermek Aerobic Szövetség Elnöke
Dinamik Gyermek Aerobic Sportegyesület
Címem: DINAMIK S.E.                                    
Hungary 1173 Budapest Bujákhida u. 26.   
Tel: +36-2O-314-05-17
Fax: +36-1-257-30-45
Honlap: www.dinamik.hu
E-mail: dinamik@t-online.hu
Adószám: 18178405-1-42
Számlaszám: CIB BANK Rt.: 11102209-18178405-35000008
2016-01-01 BUDAPEST
 
 
 
     
 
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS 
qr-kod

 

Oldal tetejére